C.V

Education
2011     Taipei National University of the Arts / Arts Administration and Management (M.A)
2010     Sibelius Academy / TNUA Exchange Program
2009     Göteborg University / Scandinavian Studies: Cultural and Aesthetic Perspectives
2005     National Chung Cheng University / Management Information System (B.A)

Exhibition / solo
2013     S(urr)ounding Project #3 / Miss’OPO / Porto, Portugal
2013     S(urr)ounding Project #2 / Milepost5 / Portlnd, OR, U.S.A
2012     S(urr)ounding Project #1 / La Trastienda / Tigre, Buenos Aries, Argentina

Group Exhibition & Performance
2017 『From Taiwan』by BRICK & MORTAR / Tokyo, Japan
2012     Zona Imaginaria Present at Arte Espacio 2012 / Buenos Aires, Argentina
2012     Zona en Budda at Buddha Ba / Buenos Aires City, Argentina
2007     Radiobear / Grass Festival 2007 / Yilan, Taiwan
2006     Radiobear / Formoz Festival 2006 / Taipei, Taiwan
2006     Weather in my Brain Sound-Visual Art Festival / National Taiwan Museum of Fine Art, Taiwan

Award & Grant
2014     Taiwan Ministry of Culture funded for Artist Residency in IAC, Malmö
2013     Artistic Grant by Taipei City Department of Cultural Affairs / Exhibition in Porto, Portugal
2011     Artistic Grant by Taiwan Hakka Affairs Council / Artist Residency in Buenos Aires, Argentina
2009     Scholarship for Bilateral Exchange Program by Taiwan Ministry of Education / Sibelius Academy, Finland
2008     Full Research Grant by National Culture and Arts Foundation / Göteborg, Sweden
2007     First Prize of Original Music for Awakening Foundation, Taipei
2005     1st Music Award / Weather in my Brain Sound-Visual Art Festival, Taipei

Artist Residency
2015     Visby International Center for Composers (VICC) / Visby, Sweden
2014     Inter Arts Center / Malmö, Sweden
2012     S(urr)ounding Project #1 / Zona Imaginaria / Bueno Aries, Argentina

Discography
2015     Eshen Chen – S(urr)ounding Project
2008     Radiobear / Spring Tour Limited (limited tour edition, out of print)
2007     Radiobear / Apple Skin Only / Label: Silent Agreement
2005     Eshen / Happy John is Singing (limited edition, out of print)

2011     臺北藝術大學 藝術行政與管理研究所畢

2010     芬蘭西貝流士音樂學院 藝術管理學程

2009     瑞典歌德堡大學 北歐美學與文化 獨立學程

2005     國立中正大學資訊管理學系畢

 

//展覽

2014     S(urr)ounding Project #3 / Miss’OPO / 波多, 葡萄牙

2013     S(urr)ounding Project #2 / Milepost5 / 波特蘭, 美國

2012     S(urr)ounding Project #1 / La Trastienda  / 布宜諾斯艾利斯, 阿根廷

2012     Zona en Budda 聯展 / Buddha Ba /布宜諾斯艾利斯, 阿根廷

2012     San Isidro 藝術博覽會聯展 / 布宜諾斯艾利斯, 阿根廷

2006     Brain Strolling / 腦天氣影音藝術祭 / 誠品信義展演廳 / 臺北 , 臺灣

2005     Brain Strolling / 腦天氣影音藝術祭 / 國立臺灣美術館 / 臺中 , 臺灣

 

//駐村

2015     Visby International Center for Composers (VICC) / 瑞典

2014     Inter Arts Center (IAC) / 瑞典

2012     Zona Imaginaria / 阿根廷

 

//出版

2015     S(urr)ounding Project / 陳奕璇

2008     Spring Tour Limited / 小白熊電台  (絕版)

2007     我們只是蘋果皮 / 小白熊電台 / 廠牌:默契音樂 (絕版)

2005     Happy John is Singing  / E-Shen (絕版)

 

//獎助

2014     文化部選送文化相關人才出國駐村交流計畫 / Inter Arts Center, 馬爾摩, 瑞典

2014     臺北市文化局美術類藝文補助 / 波多, 葡萄牙

2013     臺北市文化局美術類藝文補助 / 波特蘭, 美國

2009     國藝會藝術經理人出國進修專案 / 歌德堡, 瑞典

2010     教育部菁英留學交換獎助計畫 / 赫爾辛基, 芬蘭

2007     首獎 / 婦女新知基金會 音樂創作徵選 / 臺北, 臺灣

2005     音樂類首獎 /  腦天氣影音藝術祭 / 臺北, 臺灣

 

//委託創作

2014 –   音樂設計/ 雷雅遊戲 / 臺灣